Üdvözlet mindenkinek!

A mindennapjaimat firkantom ide az új városomban, Genfben...
Illetve hamarosan Franciaország és Douvaine felfedezése fog következni...


2013. október 27., vasárnap

Életképek 3. - Tímea (a kezdetek...folyt.köv.)

Nagyon örülök neki, hogy többeket megmozgatott a felhívásom, így újabb írást tehetek közzé!
Ez Tímea bemutatkozó írása, aztán majd jönnek az újabb történetek...
Fogadjátok szeretettel!
KATT!
„Nemrég költöztünk Genfbe, igaz így utólag belegondolva kicsit meggondolatlanul, de mentségemre legyen mondva, nagyon hiányzott a férjem nekem is és a gyerekeknek is, hiszen ő már évek óta kint dolgozik.
Ez alatt a pár hónap alatt, amióta kint vagyunk, sajnos nem úgy alakulnak a dolgok, mint ahogy azt mi elképzeltük, de próbálok türelmes lenni, és a gyerekeimet is erre bíztatom.
Jelenleg egy ismerősünknél lakunk egy szobában. Nem egy ideális helyzet, de legalább együtt vagyunk.
Másik szobában lakik egy kedves, kissé bolondos idős orvos, aki ugyan már nem praktizál, de a mai napig rendszeresen látogatja régi betegeit, és aki beteges módon gyűjtöget mindenféle lim-lomot, amit persze a lakásba fel is hoz.
Körülbelül 1 hónapja a kedves barátunk Péter - aki megadta nekünk a lehetőséget, hogy itt lakhassunk, amíg más lehetőségünk nem lesz - idefogadott egy szerb hölgyet, mert bajba került egy bizonyos városban itt Svájcban, ő is bizonytalan ideig, amíg munkát nem talál, itt fog lakni. Vele már számtalan vicces szituációba kerültem, miközben kézzel-lábbal próbáltam megértetni magam…erről szeretnék is majd beszámolni a későbbiekben.
Egyébként a gyerekeimet itthon tanítom, mivel Magyarországon még hivatalosan magántanulók, egészen addig, amíg nem lesz bejelentett lakcímünk, mert utána elkezdhetik itt az iskolát.
Első körben ennyit szerettem volna elárulni magamról, igazából nem várok sokat ezektől az írásoktól, de jól esik kiírni magamból a gondolataimat, érzéseimet, félelmeimet és örömeimet így név nélkül, mert szerintem mindenki ismeri Karinthy Frigyes által vett idézetet, miszerint: „nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek”.”

Várom az írásaitokat bármilyen témával, bármelyik országból a somogyildi@gmail.com címre!
A felhívás itt található, ahol azt is láthatjátok, hogy védve vagytok a trollok kéretlen kritikáitól!

3 megjegyzés:

  1. Kedves Tímea! Köszönöm az írást és várom a folytatást!
    Sokszor említettem már a blogon, hogy a kezdetek nehezek lehetnek, de idővel szépen kikerekedik majd az életetek :-)
    A családnak, gyerekeknek pedig az a jó, ha együtt élhetnek, még akkor is, ha most pillanatnyilag kicsit nehezebb az élet...

    VálaszTörlés
  2. Ajajjjj... :)
    Kedves Tímea. Sokan vagyunk itt, akik nem a legjobb opciókkal indultak. Ám, az alagút végén egyszer csak lőn világosság... kitartást kívánok!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szépen köszönöm!

    VálaszTörlés